Waarom kleedt Ajax zich bij Oger?

Meer dan 15 Touchables leden zijn op donderdag 17 maart te gast bij Oger in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam met de vraag : “Wat is nu zo bijzonder aan dit merk ?”

Sander Lusink (zoon van de oprichter denkt het antwoord te weten :  “Zijn vader wilde het allerbeste wat er te verkrijgen was onder maatpakken ooit naar Nederland brengen.” Zo is het begonnen, meer dan dertig jaar geleden.

Daarom is nu het uitgangspunt van Oger : Italiaanse pakken van kwaliteit, met Amerikaanse service en een Engels gentlemensclub gevoel. Ik proef deze sfeer direct op het moment dat ik de winkel van Oger binnenkom. Ik raak daarnaast helemaal enthousiast als Oger Lusink (oprichter) ons komt vertellen dat de Black Angus hamburgers klaar taan. Hier had ik niet op gerekend!

En dan Martijn : nummer 1 van de “Oger top-125” verkopers. Hij vertelt waarom klanten hier komen. Waarom ze een maatpak bestellen en zich bijzonder willen voelen. De ultieme psychologie van een bijzonder maatpak dus. Martijn laat ons zien hoe een maatpak moet zitten en hoe een first class colbert precies bij je aansluit.

Daarna neemt Sander ons mee naar de andere Oger winkels in de P.C. Hooftstraat: Oger Donna; de beroemde dameszaak en dan de Corneliani winkel. Dit Italiaanse merk heeft zowel maatpakken als ‘casual smart’ kleding en is het merk dat Ajax kleedt.

Ondanks dat Oger over het algemeen een formele uitstraling heeft, is het toch het informele wat het doet. Sommige klanten komen enkel een kopje koffiedrinken en gaan na een half uurtje weer weg, zonder aankoop. Anderen meten zich een volledig nieuwe garderobe aan.

De Customer Experience bij Oger draait volledig om de persoonlijke, goede service gecombineerd met een uitstekende prijs/kwaliteit. Ieder lichaam is anders en daarom is het belangrijk dat er een persoonlijke pasvorm en beleving wordt gecreëerd. Hierdoor voelt de klant zich gehoord en loopt hij of zij zelfverzekerder de winkel weer uit. Persoonlijk maken voor de klant staat in alles van Oger centraal.

En dat is ook het motto van Oger : persoonlijker kunnen we het niet maken..

Geschreven door Julia Reijnen, 2016