Tesla Motors

Dinsdagavond 23 februari werd ik verwacht bij de inspiratiesessie van Tesla Motors. Het bedrijf, vernoemd naar de uitvinder van wisselstroom; Nikola Tesla, belooft meer te zijn dan een autofabrikant. Ik was erg benieuwd. De aanwezigen werden in drie groepen verdeeld. De groep waarin ik zat kreeg als eerste een rondleiding door de autofabriek. In een (uiteraard) elektrische, "veredelde" golfkar werden we langs alle productieprocessen geleid. Van auto-onderdelen tot volledig geteste Tesla-auto’s, klaar om afgeleverd te worden bij de klant. Het liefst heeft Tesla dat de klant de auto komt ophalen, zo kan de nieuwe Teslarijder precies zien waar zijn of haar auto is gemaakt.

Na heel de fabriek te hebben bewonderd, gingen wij in gesprek over Tesla. We mochten alles vragen en er werd veel verteld over bijvoorbeeld de bijzondere software die in de auto’s zit. Deze software zorgt er onder andere voor dat de auto zelfsturend kan zijn. Ook slaat het systeem alle informatie op; van waar de auto is geweest tot hoe hard de auto heeft gereden. Dit is allemaal zichtbaar in de applicatie die beschikbaar is voor de auto. De data blijft intern bij Tesla. Als er een aanrijding is geweest, dan belt Telsa zo snel mogelijk op. Niet om te vragen Of er schade is, maar of de bestuurder in orde is. De klant is erg belangrijk bij Tesla. Gebruiksgemakken, zoals: nooit meer hoeven tanken, en de veiligheid van de automobilist staan hierin centraal. Er wordt dan ook niet gestreefd naar een 9+, maar naar een 10. 

Als afsluiting van een geslaagde sessie, mocht elke aanwezige een ritje maken in de Tesla model S. Het is een zeer comfortabele auto met een enorm “Touchscreen” voorin. De auto trok goed en snel op en was verrassend stil. Ook het uitproberen van de auto pilot functie was erg leuk en spannend. Toch wel heel gek om door de bochten te rijden zonder handen aan het stuur.

Aan het eind van de avond hebben wij met de hele groep afsluitend een drankje gedronken en nagepraat. Iedereen ging met een enthousiast en voldaan gevoel naar huis. Ik vraag me af hoeveel leden de dag erna een Tesla hebben besteld… 

 

Geschreven door Julia Reijnen, 2016